ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΟΚΚΑΣ 2023

…Τέχνες γεμάτες Αύγουστο…

Φέτος, στα δέκα χρόνια των Γιορτών Ρόκκας, στόχος μας είναι να γιορτάσουμε την διαδρομή μας και να τιμήσουμε όσους συμμετείχαν σε αυτήν. Να αποτυπώσουμε όσα μαγικά συνέβησαν κάθε καλοκαίρι στα χωριά, να κοιτάξουμε πίσω και να θυμηθούμε όσα μας ένωσαν κάθε καλοκαίρι στην Κίσσαμο, να δημιουργήσουμε κομμάτια που θα εμπεριέχουν την συλλογική μας μνήμη για να μην περάσει στη λήθη ποτέ.

Περισσότερο από ποτέ, μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα από τον οποίο ξεκίνησαν οι Γιορτές στα χωριά.

10-12&16-18 Αυγ9:00-13:00 / Κερά

Ελεύθερη Συμμετοχή

Εργαστήριο Λιθοξοϊας

Ένα εργαστήριο που έχει συνδεθεί όσο λίγες δράσεις με τον πυρήνα των Γιορτών Ρόκκας.

13 Αυγ21:00

15€ κανονικό, 12€ μειωμένο

Τελετή έναρξης – Συναυλία Μαρίνας Σάττι

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη» η Μαρίνα Σάττι έρχεται στις «Γιορτές Ρόκκας» για μια και μοναδική συναυλία στην Κρήτη.

19&20 Αυγ11:00-13:00 / Κερά

Ελεύθερη Συμμετοχή

Σεμινάριο κρουστών

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με το ρυθμό και την ορχήστρα κρουστών. Μέσα από μια σειρά ομαδικών ασκήσεων-παιχνιδιών, με εργαλεία τα κρουστά όργανα αλλά και με το ίδιο μας το σώμα, μπορούμε να συντονιστούμε ρυθμικά μέσα στην ομάδα.

19-20 Αυγ18:00-00:00 / Κερά

15€ κανονικό, 12€ μειωμένο

Κερά Μια Σκηνή

Η «Κερά Μια Σκηνή» είναι η δράση που έχει συνδεθεί ίσως περισσότερο από όλες με τις Γιορτές Ρόκκας, η δράση που η ίδια της η σύσταση συμβολίζει τον φιλόξενο, περιπατητικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

23-24-25 Αυγ18:00-21:00 / Πλατεία Κεράς

Ελεύθερη Συμμετοχή

Εργαστήριο Φωτογραφίας

Οι Γιορτές Ρόκκας φιλοξενούν και φέτος τη σειρά Postcards From Home, το τριήμερο δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο «Η δικιά μου Γεωγραφία» και προσκαλούν τους κατοίκους της Ρόκκας και της Κεράς να συναντηθούν με τους συμμετέχοντες φωτογράφους και να μοιραστούν τη δική τους γεωγραφία

23 Αυγ21:00 / Κερά

Ελεύθερη Είσοδος

Προβολή ταινίας

Προβολή της ταινίας «Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

23 Αυγ20:00 / Κερά

Ελεύθερη Συμμετοχή

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό – Τοπικό Τμήμα Κισάμου: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για παιδια-ενήλικες, χειρισμός Heimlich και θέση ανάνηψης.

27 Αυγ19:00 / Κερά

Ελεύθερη Συμμετοχή

Βιωματικό Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας

Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση-βιωματικό εργαστήριο για την προφορική ιστορία, τη διάσωση και την ανάδειξη του άυλου Πολιτισμού, μέσα από το πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

31 Αυγ21:00 / Αρχ. Χώρος Ρόκκα

Ελεύθερη Είσοδος

Συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Συναυλία κλασικής μουσικής και τραγουδιού υπό το φως της αυγουστιάτικης – μπλε – πανσελήνου: «Κάρμινα Μπουράνα» του Καρλ Ορφ, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.