Γιορτές Ρόκκας 2019

…Τέχνες γεμάτες Αύγουστο…

Στην φετινή έβδομη διοργάνωση, ο ήχος των χωριών και η κίνηση των ανθρώπων τους είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης- θεατής χαράσσει την διαδρομή του μέσα στα χωριά, ακούγοντας ιστορίες, τραγούδια και μουσική, φωνές και ψιθύρους που τον οδηγούν σε μια μυσταγωγική πορεία αέναης κίνησης στα σοκάκια, στις αυλές αλλά και στην παράδοση.

Οι Γιορτές Ρόκκας φέτος δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον εκπαιδευτικό άξονα του προγράμματος με δράσεις για όλες τις ηλικίες. Μουσική, θέατρο, χορός, χρήση νέων τεχνολογιών και εικαστικές τέχνες αποτελούν την παλέτα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για το καλοκαίρι του 2019.

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά για άλλη μια φορά υποστηρίζονται, υποστηρίζουν και συνεργάζονται με συλλογικότητες, τοπικούς φορείς, άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της διοργάνωσης, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας και συμπράξεων.

Οι Γιορτές Ρόκκας παραμένουν «μια γιορτή στο σπίτι μας» με Ήχο και Κίνηση, με πάθος, με γέλιο και συγκίνηση, με μεράκι για δημιουργία και με σκοπό να παρασύρουν σε αυτό το αυγουστιάτικο ταξίδι εκδηλώσεων περισσότερους θεατές, περισσότερους νέους φίλους.

 

εικαστικά

Κερά

Ο ηχητικός περίπατος

Τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2019 η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique και οι Γιορτές Ρόκκας απλώνουν ένα δίκτυο αφηγήσεων στην Κερά. Καλλιτέχνες του ήχου, δραματουργοί και ερμηνευτές ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής, ψηφιακής χαρτογράφησης στην Κερά παράγοντας τον ηχητικό περίπατο Ηχοτοπία_Ριζώματα, εμπλέκοντας χώρους, μνημεία, τοπία, ήχους και συνεντεύξεις των κατοίκων. Ένας περίπατος που ενεργοποιεί -θεατρικά και ηχητικά- συγκεκριμένα σημεία της πόλης, ξαναγράφοντας το αόρατο κείμενο της περιοχής. Ως βάση χρησιμοποιείται η  εφαρμογή My City My Sound. H εν λόγω εφαρμογή προσφέρει ένα βολικό, σύγχρονο και άμεσο τρόπο για καλλιτεχνικές ερμηνείες  και μεταμορφώσεις των χώρων και τόπων. Ο ηχητικός περίπατος συνεχίζει να υπάρχει και να διατίθεται στον ψηφιακό χάρτη, προς αξιοποίηση και μετά τον περίπατο.

Το Ηχοτοπία_Ριζώματα εξελίσσεται σε τρεις φάσεις:

Α.Καλλιτεχνική ψηφιακή χαρτογράφηση

Καλλιτέχνες και ερευνητές δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης: ερευνούν, παρατηρούν, ηχογραφούν, καταγράφουν με το ιδιαίτερο βλέμμα τους ηχητικά τοπία.

Β. Ηχητικός περίπατος

Το project ολοκληρώνεται και πραγματώνεται μέσα από την παρουσιάσή σε μορφή περιπάτου-περιπέτειας για τον θεατή. Ανυποψίαστος ο επισκέπτης για το τι θα δει και τι θα ακούσει. Η Κερά μεταμορφώνεται σε ένα installation με καλλιτεχνικά έργα που χρησιμοποιούν το υλικό από την ψηφιακή χαρτογράφηση.

Γ. Ειδική εφαρμογή λειτουργεί σαν ψηφιακός χάρτης

 

Σύλληψη και Υλοποίηση: Medea Electronique 

Σύνθεση και ηχητικός σχεδιασμός: Μανώλης Μανουσάκης 

Δραματουργία: Αγγελική Πούλου

 

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες και ερευνητές:

Ρωμανός Αλέμης Τριανταφυλλίδης, Τρυφωνία Αγγελίδου, Δημήτρης Μπαμπίλης, Νάντια Δεληγιάννη, Ελένη Γκολφινοπούλου, Δήμητρα Κουστερίδου, Θοδωρής Παρασκάκης, Γεωργία Παζαρλόγλου, Alexander Solo, Έλια Βαρδάκη, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παπαγεωργίου  

 

Περισσότερα για τη σειρά έργων Soundscapes Landscapes

Καλλιτεχνικό εγχείρημα που εγκαινιάστηκε με το  έργο Soundscapes Landscapes Διαδραστικός Χάρτης – Ρίζωμα 1 / Νέος Κόσμος σε παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, για να συνεχίσει με τα Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below-Ρίζωμα ΙΙ-Γκάζι,  Κεραμεικός,Μεταξουργείο (Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και με το Soundscapes Landscapes/Ρίζωμα ΙΙΙ, Σελλασία Σπάρτης.

Documentary: Soundscapes Landscapes – About 3 rhizomes and an installation

 

My City My Sound

Η εφαρμογή My City My Sound αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Medea Electronique στο πλαίσιο του έργου INTERFACES με τη συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

 

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να σας δώσει την αίσθηση που άφησε σε όλους μας αυτή η πρώτη διοργάνωση.

 

H MEDEA ELECTRONIQUE

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο – μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα) η Medea Electronique παρουσιάστηκε στη σύγχρονη τέχνη το 2006, με την πολυμεσική παράσταση Project 1 στο Μουσείο Μπενάκη (διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη). Μετρά φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια και διεθνή σκηνή των νέων μέσων και του αυτοσχεδιασμού, πυροδοτώντας τον διάλογο της σκηνής με την τεχνολογία/τέχνη της εικόνας και του ήχου, της τέχνης με την έρευνα. Στο διάστημα αυτό έχει παρουσιάσει performances και φεστιβάλ ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής, έργα που αφορούν στην κινούμενη εικόνα, τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, τη ζωγραφική, τα πολυμέσα, τις διαδραστικές τεχνολογίες,  καθώς και πολυμεσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Δουλειά της έχει επίσης παρουσιαστεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.

 

Μανώλης Μανουσάκης, Καλλιτέχνης του ήχου – συνθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1975). Σπούδασε σύνθεση και κινηματογράφο στο Columbia College Chicago στις ΗΠΑ. Το 2006 αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση, ενώ το 2016 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο DMU υπό την επίβλεψη των John Ritchards και Simon Emmerson. Εργάζεται ως συνθέτης από το 1998. Έχει συνθέσει μουσική για μικρά ανσάμπλ, σόλο, ηλεκτροακουστικές εγκαταστάσεις, video art και θεάματα πολυμέσων. Έχει συνθέσει ακόμη πρωτότυπη μουσική για μουσικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις. ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μικρού μήκους. Ιδρυτικό μέλος της Medea Electronique.

 

Αγγελική Πούλου , Δραματουργός – επιμελήτρια

Διδάσκουσα/Ακαδημαϊκή Υπότροφος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών, υποστηρίζοντας  τη  διατριβή Η σκηνοθεσία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην ψηφιακή εποχή  (Université de la Sorbonne Nouvelle & Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ). Υπογράφει την ακαδημαϊκή επιμέλεια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αρχαίο Δράμα: δια-καλλιτεχνικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος (ArcNet). Μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, όπου συμμετέχει ως δραματουργός και επιμελήτρια. Συνεργάτης της  πλατφόρμας για τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία Greek Play Project. Στο Παρίσι έχει διδάξει δραματουργία και ιστορία της  σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Université de la Sorbonne Nouvelle -Paris 3) και της Ναντέρ (Université de Nantere-Paris 10) από το 2012 έως το 2015.

 

 

Για πληροφορίες

Κατερίνα Μαραγκουδάκη

e-mail: info@giortesrokkas.gr

 

εικαστικά

Πλατεία Ρόκκας

Για το 2019, οι Φανοί [lantern] της εικαστικού Τζωρτζίνα Δρακούλη Σόλο, η οποία έχει διεθνή παρουσία στο τομέα των εικαστικών τεχνών, θα έχουν ως θεματική τα ίδια τα σπίτια των χωριών και θα εκτεθούν στην Τελετή Έναρξης, σε μια μεγάλη σκηνική εγκατάσταση. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στην τέχνη και στα μυστικά κατασκευής των φαναριών. Με φωτεινά χρώματα και φυσικά υλικά, θα αποτυπώσουν μία φανταστική, πολύχρωμα άσφαιρη σκηνογραφία εμπνευσμένη από τα χωριά Ρόκκας και Κεράς στα φανάρια που θα κατασκευάσουν. Ένα μικρό χωριό από lantern θα δημιουργηθεί για τις Γιορτές Ρόκκας 2019.

 

Εισηγητής: Τζωρτζίνα Δρακούλη – Σόλο

 

Συμμετέχοντες: 

Μαρία Κατάκη, Ρούλα Κονσολάκη, Μαρία Φουντζουλόγλου, Σοφία Αρκουλή Σαριδάκη, Στέλλα Μαρία Καστανάκη, Μαριτίνα Φρεσκάκη, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Χριστίνα Δημοπούλου, Χαρά Καστανάκη, Ersi Meko, Σταυρούλα Κοκκινάκη, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Τσεκρέζη, Ελένη Ρηγάκη, Λευτέρης Καστανάκης, Μαρκέλλα Σκαλιδάκη, Παυλοπούλου Μαρίνα, Ειρήνη Τσούρα, Χαρούλα Φωτάκη

Βιογραφικό εισηγήτριας 

Τζωρτζίνα Δρακούλη Σόλο

H Τζωρτζίνα Δρακούλη Σόλο είναι μία ανεξάρτητη καλλιτέχνης με ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων στην ζωγραφική, γλυπτική, τον σχεδιασμό και την παραγωγή. Με πολύχρονη εξειδίκευση στις εικαστικές τέχνες, έχει δουλέψει με μία τεράστια γκάμα υλικών. Η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει την έχει οδηγήσει σε πολλά projects με κοινωνικό χαρακτήρα, το αντικείμενο των οποίων ποικίλλει, από την μετανάστευση  ως και την σεξουαλική εκπαίδευση των νέων, ή την περιβαλλοντική παιδεία. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας για παραπάνω από είκοσι χρόνια, συμμετέχοντας στην καμπάνια για την απελευθέρωση των κρατουμένων συνείδησης. Είναι μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion, υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων και είναι μέλος της Greenpeace.

εικαστικά

Πλατεία Ρόκκας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το εργαστήριο λιθοξόων της Ασπασίας Παπαδοπεράκη, με εισηγητή τον Γιώργο Μαρτσάκη, θα προσελκύσει διεθνείς καλλιτέχνες στα χωριά Ρόκκα και Κερά. Φέτος, το εργαστήριο αποτελείται από δύο μέρη. Οι μαθητές θα σκαλίσουν την πέτρα και θα της δώσουν μορφή, αλλά και θα μυηθούν στην τέχνη του χτισίματος παραδοσιακών οικισμών, μελετώντας τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο αυτής της συναρπαστικής τέχνης όσο και την πρακτική πλευρά, δημιουργώντας τις πρώτες δικές τους κατασκευές! Απώτερος στόχος αυτής της σχολής των Λιθοξόων στα χωριά παραμένει η διοργάνωση για το 2020 ενός Διεθνούς Συμποσίου με καλεσμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

 

Δηλώσεις Συμμετοχών

Προθεσμία υποβολής αίτησης: 21 Ιουλίου 2019

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την online δήλωση

 

Βιογραφικά

Ασπασία Παπαδοπεράκη

Η Ασπασία Παπαδοπεράκη, γεννημένη το 1942, είναι γλύπτρια με καταγωγή από τη Ρόκκα. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ 1966-1972 με πρώτη υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 1975 μέχρι το 1978 με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ φοίτησε στην Beaux Arts του Παρισιού και στο Θέατρο της Vincennes. Για τη γλυπτική της χρησιμοποιεί στοιχεία από τις μελέτες της στην ανθρώπινη φιγούρα και από την αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και την αρχαϊκή γλυπτική. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια και Πανελλήνια Συμπόσια και Συνέδρια. Έχει κάνει σκηνικά, μάσκες και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Τσαρούχη, Β. Νικολαΐδη, τον Γ. Χατζηδάκη και την Θ. Κίττου. Έχει εκδώσει τα βιβλία Η μορφή του Κ.Π. Καβάφη, Μελετώντας τον Θεοτοκόπουλο, Περί γλυπτικής, Ο Επικούρειος ποιητής Κ. Π. Καβάφης και Ο Λουκρήτιος στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μερικά από αυτά έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά. Έχει υπό έκδοση τα βιβλία: Ο θησαυρός των Σιφνίων, Η ιστορία της ανθρώπινης φιγούρας και Τα μέτρα μέτρησης και το ανθρώπινο σώμα.

Γιώργος Μαρτσάκης

Ζει και εργάζεται μόνιμα στα Λιβάδια Ιναχωρίου, όπου τα τελευταία 19 χρόνια ασχολείται με την πέτρα και τις μορφές της, στην ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική. Το 2017 συμμετείχε στο εργαστήριο λιθοξόων ενώ από το 2018 διδάσκει τους συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Ασπασίας Παπαδοπεράκη.

θέατρο

Κερά

Φέτος, για δυο εβδομάδες, η Κερά μετατρέπεται σε ένα θεατρικό χωριό, φιλοξενώντας περισσότερους από 50 επαγγελματίες και εν δυνάμει επαγγελματίες του Θεάτρου. Σπουδαστές θεάτρου, χορού και νέοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στα χωριά και να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από θεωρητικούς και πρακτικούς του θεάτρου.Ήχος, Κίνηση, Θέατρο, Σωματικό Θέατρο, Κρουστά με Εισηγητές τους:

Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης), Θεώνη Κουτσουνάκη, Φαίδρα Πισιμίση, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή (Φωνητικό Σύνολο Αγκάλη μ’), Natasha Martin, Στέλλα Σκορδαρά, Margot Newkirk, Ιώ Ασηθιανάκη, Τέτη Αϊβατζίδου, Γιάννης Παπατζανής, Ανθή Φουρκή, Γιάννης Νταλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Απώτερος στόχος η ενδυνάμωση των νέων ερμηνευτών και η δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας- εκπαίδευσης στην τέχνη του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουλέψουν μαζί με τους καλλιτέχνες της κεντρικής θεατρικής δράσης “Κερά Μια Σκηνή” και να πάρουν μέρος στα θεατρικά δρώμενα.

 

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:

Αβραάμ Ανδριάνα, Αλιφέρη Γεωργία, Αναστασιάδου Αλεξάνδρα, Βέμμος Αναστάσιος, Γιανναράκη Δέσποινα, Δεγλέρη Ουρανία, Καβουκλή Άνθια, Μαυρίγιαννη Άννα, Ντίνου Μαρία, Σταματάκη Άρια

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να σας δώσει την αίσθηση που άφησε σε όλους μας αυτή η πρώτη διοργάνωση.

 

μουσική

Πλατεία Ρόκκας

 

Η Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας για το 2019, θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα στην πλατεία της Ρόκκας όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα Χωριά των Lantern, μία φανταστική, πολύχρωμα άσφαιρη σκηνογραφία εμπνευσμένη από τα χωριά Ρόκκας και Κεράς, που επιμελείται η εικαστικός Τζωρτζίνα Δρακούλη- Σόλο. Με τη χρήση ατομικών ηχητικών συσκευών οι θεατές θα πραγματοποιήσουν έναν μυσταγωγικό περίπατο γεμάτο ήχους και φως λίγο πριν ξεκινήσει η μουσική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του. 

Χωριά του Ήχου, Χωριά του Φωτός

Μια συναρπαστική εγκατάσταση φαναριών, με ηχητικό περίπατο. 

Διάρκεια: 10 λεπτά.

Με τα ακουστικά ανά χείρας, ξεκινήστε ένα φωτιζόμενο περίπατο μέσα από την Κερά και την Ρόκκα, απολαμβάνοντας τις ιστορίες των χωριών, το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ποίηση και μουσική.

Το «soundwalk» ξεκινάει με την αυγή από την Κερά και σας μεταφέρει στο Τρουλί της Ρόκκας. Η μέρα τελειώνει το σούρουπο, με θέα προς τον κόλπο της Κισάμου.

 

Συντελεστές:

Φανάρια

Τζωρτζίνα Δρακούλη-Σόλο, με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου κατασκευής Lantern: 

Μαρία Κατάκη, Ρούλα Κονσολάκη, Μαρία Φουντζουλόγλου, Σοφία Αρκουλή Σαριδάκη, Στέλλα Μαρία Καστανάκη, Μαριτίνα Φρεσκάκη, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Χριστίνα Δημοπούλου, Χαρά Καστανάκη, Ersi Meko, Σταυρούλα Κοκκινάκη, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Τσεκρέζη, Ελένη Ρηγάκη, Λευτέρης Καστανάκης, Μαρκέλλα Σκαλιδάκη, Παυλοπούλου Μαρίνα, Ειρήνη Τσούρα, Χαρούλα Φωτάκη

Ηχητικός Περίπατος

Αλέξανδρος Σόλο, Νταν Μπέκ

Μουσική

Στεφανής Τσοντάκης (μαντινάδες, φωνητικά), Αλέξανδρος Σόλο (ηλεκτρονικά, μπουζούκι, κιθάρα), Νταν Μπέκ (κάμπους, μπαγλαμάς)

Ηχογράφησης Πεδίου

Medea Electronique, Νταν Μπέκ

Συνεντεύξεις / Αναγνώσεις

Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Παναγιώτης Σαριδάκης, Σοφία Σαριδάκη, Χρήστος Μαραγκουδάκης, Γιὠργος Καστανάκης, Χριστίνα Δημοπούλου, Μαρία Φουντουλάκη, Αντώνης Γιανναράκης, Στεφανής Τσοντάκης, Medea Electronique

Ποιήματα / Στίχοι

Απόστολος Χατζηχρήστος «Μινόρε της αυγής», Ιωάννης Πολέμης«Το πατρικό σπίτι», Αλέξανδρος Δαδάο «Θέλω να πάω στο χωριό», Δημήτρης Δαής «Άλφα όμορφο μου χωριό», Γιώργος Σεφέρης «Το σπίτι κοντά στη θάλασσα», Μαντινάδες Κισαμίτικες (παραδ.) 

Με ευχαριστίες: στους κατοίκους της Ρόκκας και της Κεράς, Medea Electronique, The Lantern Company, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Εθνικὀ Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Ιάσων Γκάει.

Τα Τραγούδια του Πεζοδρομίου με τον Φοίβο Δεληβοριά

Είναι γνωστή η καλοκαιρινή συνήθεια να βρέχουμε το πεζοδρόμιο με το λάστιχο για να δροσίσει. Κάτι τέτοιο θα κάνει κι ο Φοίβος Δεληβοριάς με τα «Τραγούδια του Πεζοδρομίου» του, την παράσταση που ξεσήκωσε τον περασμένο χειμώνα το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα τα ταξιδέψει και θα τα βρέξει σε όλα τα νερά της ελληνικής επικράτειας, ψάχνοντας τους απανταχού του φίλους και «γείτονες». Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), σχηματίζουν μια συναυλία-μεγάλο τραγούδι, σαν μία ανάσα, στην πιο προσωπική ίσως ζωντανή πρόταση του τραγουδοποιού. Μαζί του, οι μόνιμα διαταραγμένοι και συνταρακτικοί του συνεργάτες Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Σταματάκης στην πιο δημιουργική τους σύμπραξη, αλλά και το έκτο πλέον μέλος της μπάντας, η Νεφέλη Φασούλη, που με τις ερμηνείες της, δίνει το δικό της ισχυρό σήμα στην παράσταση. Σε καλοκαιρινά κλαμπ, σε πλατείες και σε υπαίθρια θέατρα το «πεζοδρόμιο» φέτος βρέχεται, ξηλώνεται και χορεύει!

 

Συντελεστές:
Φασούλη Νεφέλη: Τραγούδι
Χριστοδούλου Κωστής: Πλήκτρα
Ντούβας Σωτήρης: Ντραμς
Παντέλης Κώστας: Κιθάρες
Σταματάκης Σταμάτης: Μπάσο
Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork – φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Management/Παραγωγή: PROSPERO, http://www.prospero.com.gr

 

εικαστικά

Κερά

To Postcards from home «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home”.

 

Σκεπτικό

Τι σημαίνει το σπίτι; Τι συμβολίζει και πως ορίζεται ; Ποιός είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει το σπίτι στις ζωές των ανθρώπων; και ποιό είναι το σπίτι τελικά; Το σπίτι ως καταγωγή, ως φυσικό περιβάλλον, το ίδιο το σώμα, η γειτονιά, ο τόπος, η χώρα, το έθνος…

Το “Postcards from home” είναι ένα δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο των Γιορτών Ρόκκας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διερευνήσουν την έννοια του σπιτιού, στα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων ανακαλύπτοντας τον τόπο και τους ανθρώπους, επισκεπτόμενοι ή ζώντας στα σπίτια τους και σε σχέση με τις προσωπικές τους επιλογές: η επιστροφή στο ‘πατρικό’, στο χωριό, ο οικείος τόπος κι ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι  κλπ. 

Η έννοια του σπιτιού παρέχει ένα πλαίσιο για μια ευρεία ποικιλία φωτογραφικών προσεγγίσεων. Το υλικό που θα παραχθεί, θα παρουσιαστεί σε μια υπαίθρια έκθεση με την επιμέλεια των εισηγητριών στο πλαίσιο της δράσης θεάτρου «Κερά Μια Σκηνή»  των Γιορτών Ρόκκας.

 

Περίοδος και χώρος διεξαγωγής

4 εώς και 7 Αυγούστου 2019 – χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων.

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 5 διδακτικών ωρών.

Σύνολο ωρών: 25

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Έναρξη: Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρα θα ανακοινωθεί.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: καθημερινά 12 – 5.30μμ με διάλειμμα για σύντομο γεύμα.

 

Εισηγητές:

Φωτεινή Παπαχατζή, Λία Ναλμπαντίδου

 

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:

Μαρίκα Τσουδερού, Τζένη Καριωτάκη, Mehran Khalili, Ματθαίος Μακαρώνας, Αλεξάνδρα Χατζηδάκη, Ερωφίλη Γαγάνη, Άννα Χρονάκη, Στέλλα Μανιουδάκη, Μαρία Πατεράκη, Ευφροσύνη Μακεδώνα-Παγκοπούλου, Γιώργος Κυρόπουλος, Μαρία Αργυρίου, Γεωργία Χανιωτάκη, Μαρίσια Μανωλά.

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να σας δώσει την αίσθηση που άφησε σε όλους μας αυτή η πρώτη διοργάνωση.

 

Τι είναι το “Postcards from home”

To “Postcards from home” είναι μια διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.  Δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 από την Φωτεινή Παπαχατζή και έκτοτε αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις: ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας και δημιουργίας, ανοιχτής προς όλους όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της, αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα για την φωτογραφία με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση.

Επισκεφθείτε το site www.postcardsfromhome.net  και το facebook group @postcardsfromhome.net

 

Βιογραφικά συντελεστών

Φωτεινή Παπαχατζή

Η Φωτεινή Παπαχατζή είναι πολιτιστική διαχειρίστρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και φωτογράφος. Είναι μέλος του Bosch Alumni Network και υπότροφος του προγράμματος START Create Cultural Change (2016). Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και κοινωνικοπολιτιστικά εγχειρήματα μέσω ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων με έδρα την Ήπειρο. Ιδρυτικό μέλος της Artifactory. Από το 2016 οργανώνει το εγχείρημα “Postcards from home”. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε workshops με τον Michael Ackermann και τον Ed Kashi. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Διαχείριση των Τεχνών και την Πολιτιστική Διαχείριση, City University of London (2001) και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ (2016). Κατέχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων και διδακτική εμπειρία σε προγράμματα μη Τυπικής Εκπαίδευσης – Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2008-2018) και διδάσκει στην Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρω από το 2013.

Λία Ναλμπαντίδου

Σπούδασε Φωτογραφία στο Columbus College of Art & Design (ΗΠΑ). Μεταπτυχιακή Υπότροφος στο Body Academy – Internationale Frauenuniversität, Αννόβερο (EXPO 2000).  H φωτογραφική ενότητα «Το Ασφαλές, Ιδιωτικό Πεδίο του Σπιτιού μου (1996 – 2001) – Μηδέν έως Πέντε» κυκλοφόρησε σαν artist’s book με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστόπουλου. Η πρώτη έκδοση της εργασίας «Urban Secret Garden» συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το 6ο Βραβείο Dummy Award Kassel. Τα βιβλία της ανήκουν σε Συλλογές Διεθνών Βιβλιοθηκών σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μπουένος Άιρες και Νέα Υόρκη. Το φωτογραφικό της έργο αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σύγχρονης τέχνης. Ενεργή καλλιτέχνης για περισσότερα από 25 χρόνια· ζει στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει φωτογραφία από το 1994 σε νέους/ες φωτογράφους όλων των ηλικιών.

 

εικαστικά

Κερά

Θερινό σινεμά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στις Γιορτές Ρόκκας την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντά τις Γιορτές Ρόκκας 2019 και στο πλαίσιο της δράσης Σινεμά στις Πλατείες συνδιοργανώνουν προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος» την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9.30 μμ στην Κερά.
Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Γυμνασίου Αλικιανού «Η Δική μου Μέρα».

μουσική

Κερά

Θέατρο, πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών, Ηχοτοπία_Ριζώματα

Ο ήχος και η κίνηση πρωταγωνιστούν στη φετινή δράση ΚΕΡΑ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ. Ο θεατής με το χάρτη του στο χέρι θα περιπλανηθεί στους δρόμους του χωριού και κατά την διαδρομή του θα συνοδεύεται από τους ήχους των χωριών, τις ιστορίες των κατοίκων τους, από τη μουσική τους κουλτούρα και την καθημερινότητα τους. Κάτοικοι και καλλιτέχνες δημιουργούν μία ψηφιακή βιβλιοθήκη, με τεχνολογία και ηχογράφηση πεδίου, που αποκαλύπτεται κατά την περιπλάνησή του θεατή. Ένα έργο στη διατομή τέχνης, τεχνολογίας και έρευνας του ήχου που ταυτόχρονα επιτελεί άνοιγμα στην ανθρωπολογία-κοινωνιολογία των χωριών, μέσα από συνεντεύξεις και αφηγήσεις ζωής, ηχοτοπία, συνθέσεις και παραστατικές ερμηνείες.

Το περιεχόμενο του ηχητικού περίπατου (συνθέσεις, ηχογραφήσεις, ηχοτοπία, συνεντεύξεις, voice overs, κείμενα) θα προκύψει μέσα από το εργαστήριο της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Electronique ενώ η δράση θα στελεχωθεί από έναν πολυσυλλεκτικό θίασο καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών. Καλλιτέχνες με καταγωγή ή/και δράση στην Κρήτη, καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία στα παραστατικά δρώμενα καθώς και ξένοι καλλιτέχνες θα αποτελέσουν την πολυπολιτισμική ομάδα του έργου. Η παραμονή τους στα χωριά, οι ζυμώσεις μεταξύ τους αλλά και με τους κατοίκους, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών θα μετατρέψουν το χωριό σ’ ένα ζωντανό πυρήνα παραστατικών τεχνών.  Ο περίπατος θα είναι ένα συλλογικό έργο τέχνης και η Κερά μία σκηνή για θεατρικά δρώμενα και χορό.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μέτη Παναγιωτοπούλου

Υποστήριξη καλλιτεχνών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Μαρία Ντίνου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Παπαευαγγελίου

Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ξανθή Κοντού

Lantern: Τζωρτζίνα Δρακούλη – Σόλο

Ερμηνευτές:

Γαλανάκη Σοφία, Γεωργεδάκης Θοδωρής, Εταιρεία Θεάτρου Θέση [Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιάννης Σαμψαλάκης], Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο [Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Στελλίνα Ιωαννίδου], Κουτσουνάκη Θεώνη, Λαμπροπούλου Μαριλίτα, Νεμπαυλάκη Άννα, Νταλιάνης Γιάννης, Ξανθοπούλου Ζωή, Παπαχρήστου Ιωάννα, Πισιμίση Ντανιέλα, Πισιμίση Φαίδρα, Σημαντηράκη Ιωάννα, Σταματάκη Άρια, Φωνητικό σύνολο Αγκάλημ [Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου], Ψαρρός Αποστόλης, Martin Natasha, Mihara Keisuke.

Μουσικοί:

Λαϊνάκης Λεωνίδας, Δημήτρης Τίγκας, Αγγελική Κάσδα, Ανθή Φουρκή, Γιάννης Παπατζανής.

 

Εργαστήριο Παραγωγής Ηχητικού Περιπάτου

Σύλληψη και Υλοποίηση: Medea Electronique

Σύνθεση και ηχητικός σχεδιασμός: Μανώλης Μανουσάκης

Δραματουργία: Αγγελική Πούλου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες και ερευνητές: Ρωμανός Αλέμης Τριανταφυλλίδης, Τρυφωνία Αγγελίδου, Δημήτρης Μπαμπίλης, Νάντια Δεληγιάννη, Ελένη Γκολφινοπούλου, Δήμητρα Κουστερίδου, Θοδωρής Παρασκάκης, Γεωργία Παζαρλόγλου, Alexander Solo, Έλια Βαρδάκη, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παπαγεωργίου

 

Εργαστήριο Θεάτρου

Εισηγητές: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης), Θεώνη Κουτσουνάκη, Φαίδρα Πισιμίση, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή (Φωνητικό Σύνολο Αγκάλη μ’), Natasha Martin, Στέλλα Σκορδαρά, Margot Newkirk, Ιώ Ασηθιανάκη, Τέτη Αϊβατζίδου, Γιάννης Παπατζανής, Ανθή Φουρκή, Γιάννης Νταλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:

Αβραάμ Ανδριάνα, Αλιφέρη Γεωργία, Αναστασιάδου Αλεξάνδρα, Βέμμος Αναστάσιος, Γιανναράκη Δέσποινα, Δεγλέρη Ουρανία, Καβουκλή Άνθια, Μαυρίγιαννη Άννα, Ντίνου Μαρία, Σταματάκη Άρια

 

Εργαστηριο Φωτογραφίας Postcards from Home:

Εισηγητές: Φωτεινή Παπαχατζή, Λία Ναλμπαντίδου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες εργαστηρίου φωτογραφίας Postcards from Home:

Μαρίκα Τσουδερού, Τζένη Καριωτάκη, Mehran Khalili, Ματθαίος Μακαρώνας, Αλεξάνδρα Χατζηδάκη, Ερωφίλη Γαγάνη, Άννα Χρονάκη, Στέλλα Μανιουδάκη, Μαρία Πατεράκη, Ευφροσύνη Μακεδώνα-Παγκοπούλου, Γιώργος Κυρόπουλος, Μαρία Αργυρίου, Γεωργία Χανιωτάκη, Μαρίσια Μανωλά

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να σας δώσει την αίσθηση που άφησε σε όλους μας αυτή η πρώτη διοργάνωση.

 

My City My Sound 

Η εφαρμογή My City My Sound αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Medea Electronique στο πλαίσιο του έργου INTERFACES με τη συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». 

MEDEA ELECTRONIQUE 

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο –μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα)– η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006 και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Τα μέλη της ομάδας, δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Η δραστηριότητα της Medea Electronique περιλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Αρκετά από τα μέλη της συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

www.medeaelectronique.com

 

μουσική

Πλατεία Ρόκκας

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου με έργα Μάνου Χατζιδάκι

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει συναυλία με τα έργα του Μάνου Χατζιδάκι: “το Χαμόγελο της Τζοκόντα” και αποσπάσματα από τη μουσική  για τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, σε επεξεργασία για ορχήστρα του Χάρη Βενέρη, υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φήμης Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Προετοιμασία ορχήστρας, Δημήτρης Χανδράκης.

Στη συναυλία συμμετέχει η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, που τελεί υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως και οι Χορωδίες Χανίων :  «Cantilena» υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση, Χορωδία παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου υπό τη Διεύθυνση του Γεωργίου Χαχλάκη, και η χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων υπό τη Διεύθυνση της Γεωργίας Νικολουδάκη.

Συντελεστές:

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Α΄ Βιολιά

Παπαδάκης Νίκος, Χατζάκη Κυριακή, Ζαϊμάκης Ορφέας , Κιαγιαδάκης Γιώργος, Τσιλιάνης Γιάννης, Ζαϊμάκης Ίων , Πετράκης Γιάννης, Κουνδουράκη Φοίβη, Νταουντάκης Σταύρος

Β΄ Βιολιά

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαδάκης Άγγελος, Γριβάκης Κύριλλος, Σπάνια Αμάνθα, Σόπι Λεονάρντο, Βαϊγκούσης Παντελής, Γιανναράκης Ραφαήλ 

Βιόλες

Χρυσουλάκης Αλέξανδρος, Δημοπούλου Τζωρτζίνα, Νταλίπι Αγκρόν, Βαϊγκούσης Ελευθέριος, 

Βιολοντσέλα 

Ζαϊμάκης Αγγελής, Σπυριδάκης Κώστας, Ευκλείδου Σοφία, Βαϊγκούση Δέσποινα 

Κόντρα Μπάσα

Πολυχρονάκης Γιάννης, Δεληγιάννη Σταυρούλα

Κόρνα

Καλογεράκη Άννυ, Φωτόπουλος Γιάννης, Σκούρας Ευάγγελος

Κλαρινέτα

Μανιαδάκη Γωγώ, Σειραγάκης Κωνσταντίνος, Μάιλετ Μιχαέλα

Όμποε 

Γραμματικάκη Ροδάνθη, Σακαρέλης Κώστας

Φαγκότο 

Δημητριάδη Μαρίνα

Τρομπέτες

Αγιουτάκη Ιωάννα, Σταμούλης Θάνος, Άνθης Σωκράτης

Τρομπόνι 

Λεοντάκης Θανάσης, Βορτελίνας Ηλίας

Τούμπα 

Ρήγας Νίκος

Φλάουτα

Στρατάκη Κωνσταντίνα, Κονδύλης Γιάννης, Κτενιαδάκη Μαρίνα-Αικατερίνη, Σπάνιας Άγγελος, Κοκκινίδης Γιώργος

Πίκολο 

Άννινου Νατάσσα

Κρουστά 

Γρινιεζάκης Εμμανουήλ, Γραμματικάκη Μαργή, Παπαδάκης Μανόλης, Παπαδάκη Ναταλία

Άρπα 

Τσαουσάκη Ελένη

Ηλεκτρική Κιθάρα 

Σουρανάκης Θεόδωρος

Μαντολίνα

Διαμαντάκης Βασίλης, Ρωμάνος Νίκος 

Κλασικές Κιθάρες 

Μουρτζάκης Γιώργος, Σκανδαλάκη Όλια 

Πιάνο – Τσέμπαλο

Κοκκίνης Νίκος

Ντραμς 

Σκιαδάς Νίκος

 

Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου

Soprani Ι 

Ελένη Καραγκάνη,Έλια Σφακιανάκη, Εύα Αγγελάκη, Ευαγγελία Κοζορώνη, Εύη Ασπροποταμίτη, Ζωή Σουλιωτάκη, Κατερίνα Στεφανάκη, Νίκη Παπαγγελή, Πελαγία Σηφάκη

Soprani ΙΙ

Ανδριάννα Γεωργουλάκη, Ελένη Βαρδουλάκη, Ελένη Κωνσταντινίδη, Κρυσταλλίνα Νταούτη,Σοφία Τσάλα, Χριστίνα Σαλαμάνη

Alti

Βαλέρια Βεσέλη, Θεοδώρα Τοντόροβιτς, Λένια Δανδούτη,Μαρία Καντζαρίδου, Μαρία Ποτίδου, Μαρία Τσιράκογλου

Tenori

Λευτέρης Παπαγγελής, Νίκος Κουτσομάρκος, Γιάννης Μαυρομάτης

Bassi

Βασίλης Μουρτζάκης, Γιώργος Φανουράκης, Ηλίας Παπαβασιλείου, Σταύρος Κιαγιάς, Φίλιππος Σφυράκης

Πιανίστας

Νίκος Κοκκίνης

 

Χορωδία Καντιλένα

Σοπράνο  

Γιούλα Αϊλαμάκη, Σοφία Βαρδάκη, Γεωργία Καραλάκη, Δέσποινα Κουράκη, Άννα Μακράκη Καρέλλα, Ρένια Μαρινάκη

Άλτο

Αντωνία Κόρακα, Βιβή Κουτσογιαννάκη, Άλκη Μαλεκάκη, Μαρία Μπιλικά, Ναυσικά Νικολακάκη, Αριστέα Ξανθουδάκη, Άννα Ξηραδάκη, Όλγα Τσιβουράκη, Λίνα Χαζηράκη

Τενόροι

Αλέξης Βεζονιαράκης, Γιάννης Γιαννακάκης, Θοδωρής Κόρακας, Άννα Μαλεκάκη, Γιάννης Μανούσακας

Μπάσοι

Γιάννης Μανιτάκης, Ηλίας Παντελής

 

Χορωδία παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου

Ελένη Βερυκάκη, Αριστέα Γαροφαλάκη, Ουρανία Καραμπατσάκη, Μαρία Καστανάκη, Βούλα Μπαργωτάκη, Ελένη Σκαράκη, Ειρήνη Τσουρουνάκη

 

Χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Καραζεπούνης Σταύρος, Γουργουράς Ιάκωβος, Θεοδωράκης Ηλίας, Πελτέκης Άκης, Μπιάσκος Βασίλειος, Κοκολογιαννάκης Κωνσταντίνος, Ρέττος Κωνσταντίνος, Αλυγιζάκης Μιχαήλ, Σημανδηράκης Ιωάννης, Φιγκέλτ Αφροδίτη, Παπαδημητρίου Ελευθερία, Κατεχαράκη Αρετή, Μαστορίδη Ελένη, Κονταδάκη Δέσποινα, Καντεράκη Μυρτώ, Μπουρνέτα Μαρία, Μπουρνέτα Καίτη, Νταγκουνάκη Μιχαέλα, Τζαγκαράκη Ζωή, Σκουλά-Τζόνσον Υβόνη, Κατσανεβάκη Δέσποινα, Κωνσταντουδάκη Αναστασία, Αλαμαγκού Δέσποινα-Μυρτώ, Γκούμα Χρυσούλα, Μπακιρτζόγλου Ειρήνη, Λουκά-Λουκοπούλου Θεοδώρα, Παπαδογιάννη Ιωάννα, Τζιτζικαλάκη Λίλα

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.

Μοιραστείτε αυτή την εκδήλωση