Πρόγραμμα 2021

31 Ιουλ - 05 Αυγ10:00-13:00 / Κερά

Εργαστήριο κατασκευής Lantern

Ελεύθερη Συμμετοχή

 

Για το 2021, οι Φανοί [lantern] της εικαστικού Τζωρτζίνα Δρακούλη Σόλο, η οποία έχει διεθνή παρουσία στο τομέα των εικαστικών τεχνών, θα έχουν ως θεματική την επανάσταση και θα εκτεθούν στην δράση θεάτρου Κερά Μια Σκηνή καθώς και στην Τελετή Λήξης, σε μια μεγάλη σκηνική εγκατάσταση. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στην τέχνη κατασκευής των φαναριών, χρησιμοποιώντας φωτεινά χρώματα και φυσικά υλικά. Οι εκπαιδευόμενοι θα δημιουργήσουν lightboxes που θα απεικονίζουν μάχες και ήρωες της Επανάστασης του 1821, γεμίζοντας τα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς με επανάσταση!

 

Στο τέλος του εργαστηρίου και με το πέρας των Γιορτών Ρόκκας, οι εκπαιδευόμενοι θα κρατησουν τις κατασκευές που δημιούργησαν.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://giortesrokkas.gr/diloseis-symmetochon/

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ

 

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥΛΗ-ΣΟΛΟ

Η τέχνη της Τζωρτζίνα έχει ρίζες στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κοινοτήτων και εορτασμών, με σημαντική εμπειρία στις εικαστικές τέχνες για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση. Στο ενεργητικό της είναι επίσης ο σχεδιασμός και η κατασκευή της Τελετής Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας στην Κίσσαμο, από το 2017 ως το 2019. Έχοντας μεγαλώσει σε τρεις διαφορετικές χώρες, Νότια Αφρική, Ελλάδα και Αγγλία, κάθε πολιτισμός έχει επηρεάσει το έργο της.

Η βαθιά της ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, και το πάθος της για την βιωσιμότητα, την αναγέννηση και το επιτακτικό μήνυμα για μείωση, επανάχρηση και ανακύκλωση την έχουν οδηγήσει σε δημιουργία έργων με περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, το έργο της ποικίλει και περιλαμβάνει από την διδασκαλία κατασκευής κούκλων για κουκλοθέατρο σε νεαρά παιδιά στο μουσείο Eureka στο Halifax της Αγγλίας, και την συμμετοχή σε ομάδα κατασκευής φανών που εργάστηκε στην Τελετή Έναρξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Πολιτισμού 2017 στο Aarhus της Δανίας, ως την σκηνογραφία για την παγκοσμίως γνωστή σειρα Peaky Blinders.

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Η πλατεία Ρόκκας βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο από τον οποίο θα έρθετε.