Πρόγραμμα 2022

27 Αυγ19:00 / Κερά

Βιωματικό Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας

Ελεύθερη Συμμετοχή

Βιωματικό Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας «Φωνές, η Προφορική Ιστορία στο Προσκήνιο»

Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση-βιωματικό εργαστήριο για την προφορική ιστορία, τη διάσωση και την ανάδειξη του άυλου Πολιτισμού, μέσα από το πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο -σημειωτέον- έχει ξεκινήσει από το 2010, πραγματοποιούνται καταγραφές προφορικών μαρτυριών, εκδόσεις, επιμορφώσεις (ετήσιες και ταχύρρυθμες), παραγωγές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις και ειδικές δράσεις για την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς και με φορείς της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού της Κρήτης.

Στη διάρκειά του εργαστηρίου θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα με ιστορίες κατοίκων της περιοχής από καταγραφές που έγιναν στην Ρόκκα και στην Κερά το 2021, και πάλι στο πλαίσιο των Γιορτών Ρόκκας.

Σχεδιαστές του προγράμματος: Χαρά Ανδρεάδου (ΜΑ, ΜEd, PhD candidate), ιστορικός, αρχαιολόγος, πολιτισμολόγος, εκπαιδευτικός, επιστημονικός συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων | Ματθαίος Φραντζεσκάκης, μαθηματικός, δημοσιογράφος, εκπαιδευτής ενηλίκων, Διευθυντής Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

> Δωρεάν Συμμετοχή, απαραίτητη κράτηση θέσης

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: κάντε κλικ εδώ

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.