Πρόγραμμα 2022

31 Αυγ21:00 / Αρχ. Χώρος Ρόκκα

Συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Ελεύθερη Είσοδος

Συναυλία κλασικής μουσικής και τραγουδιού υπό το φως της αυγουστιάτικης – μπλε – πανσελήνου: «Κάρμινα Μπουράνα» του Καρλ Ορφ, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: https://www.youtube.com/watch?v=CuDwcJpBtPE

Τα Κάρμινα Μπουράνα, ένα μνημειώδες αριστούργημα του 20ού αιώνα, είναι ο τίτλος της μεσαιωνικής χειρόγραφης συλλογής 254 γερμανικών και λατινικών ποιημάτων. Τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν στις αρχές του 13ου αιώνα και αναφέρονται σε σκηνές από τη μεσαιωνική ζωή, περιλαμβάνοντας θρησκευτικούς στίχους, κοινωνική σάτιρα και τραγούδια του κρασιού, των νεωτεριστών Γολιάρδων μοναχών της εποχής που ασκούσαν κριτική στον συντηρητισμό της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Είναι ένας ύμνος στη φύση, τη ζωή και τον έρωτα και μέρη τους έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μουσικές παραστάσεις, αλλά και σε πολιτικές συγκεντρώσεις.

Για την ιστορία, η πρεμιέρα τους είχε τεράστια επιτυχία τεράστια και, σταδιακά, έγιναν τμήμα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου. Τα χαρακτηριστικά κρουστά όργανα, οι εμβληματικές μελωδίες, το στοιχείο της επανάληψης και η απλή αρμονική γλώσσα επηρεασμένη από τη μουσική της Αναγέννησης προσδίδουν στο έργο αρχέγονο, βαθύ χαρακτήρα και το καθιστούν δημοφιλές μέχρι και σήμερα.

Στη σπουδαία αυτή βραδιά θα συμπράξουν οι σολίστ, Μάγια Μουργικνέλι (σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Άγγελος Χονδρογιάννης (βαρύτονος), το Φωνητικό Σύνολο Φωνωδία, το Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα του Φωνητικού Συνόλου Φωνωδία, η Χορωδιακή Ομάδα Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου (διδασκαλία Ιωάννης Ιδομενέως), το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου (διδασκαλία Γιάννης Πρωτόπαπας), η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (διδασκαλία Νίκος Μαλιάρας), η Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (διδασκαλία Λένα Χατζηγεωργίου) και το Μουσικό Σύνολο Κρουστών και Πιάνων της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης

Μουσικό Σύνολο Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών

Σολίστ

Μάγια Μουργικνέλι | υψίφωνος

Αντώνης Κορωναίος | τενόρος

Άγγελος Χονδρογιάννης | βαρύτονος

Φωνητικό Σύνολο Φωνωδία

Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα του Φωνητικού Συνόλου Φωνωδία

Χορωδιακή ομάδα Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου

Διεύθυνση χορωδίας: Γιάννης Πρωτόπαπας

Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ)

Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Μαλιάρας

Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου

 

Χρηστικά προτεινόμενα: Χαμηλά παπούτσια, μαξιλάρι, ζακέτα

> Ελεύθερη είσοδος

Μετακίνηση προς/από πλατεία Ρόκκας με ΚΤΕΛ την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 

Κόστος ανά διαδρομή: 5 ευρώ | Ώρες αναχώρησης: 19.00 (από Χανιά), 20.00 (από Κίσσαμο) |Επιστροφή από την πλατεία Ρόκκας για Κίσσαμο και Χανιά: Μετά το πέρας της συναυλίας

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. The archaeological site is located on the hill “Trouli” above the village. The entrance is from the village square where it is located on the main road where you will come.