Πρόγραμμα 2022

12 Αυγ21:00 / Αρχ. Χώρος Ρόκκας

Συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ελεύθερη Είσοδος

Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα υπό το φως της Πανσέληνου, με τον πρωτότυπο φωτισμό της Shizuka Hariu. Opening act: Γιάννης Μαγειρόπουλος

Την ημέρα της Πανσέληνου, μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους φίλους των Γιορτών Ρόκκας: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει 9 χρόνια μετά! Η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή. Και ο συμβολισμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αφού η συναυλία θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή των Γιορτών Ρόκκας, που φέτος  επιμελήθηκε ειδικά για τις Γιορτές Ρόκκας η Shizuka Hariu, και θα εγκαινιαστεί την ίδια μέρα. Το έργο της Shizuka Hariu βρίσκεται σε πλήρη διάλογο με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας, το επιβλητικό φως της Πανσέληνου αλλά και το φετινό θέμα των Γιορτών Ρόκκας, την αντανάκλαση. 

Στη συναυλία της Πανσέληνου, θα είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Ανατολής και Δύσης που θα αγγίξει αισθήσεις και ψυχές. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της συνθέτριας.

Opening Act: 

Σόλο για βιολί από το Γιάννη Μαγειρόπουλο, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του.

Πρόγραμμα για Σόλο Βιολί: 

Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021): Θέμα και παραλλαγές για σόλο βιολί [γράφτηκε ενώ ο συνθέτης ήταν εξόριστος στην Ικαρία]

Νικολό Παγκανίνι (1782-1840): Καπρίτσια νο.24, 1, 5, 6, 9, 14, 17

 

Είσοδος ελεύθερη

Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης:20:00

Χρηστικά προτεινόμενα: Χαμηλά παπούτσια, μαξιλάρι, ζακέτα

 

Δρομολόγια ΚΤΕΛ

Αναχώρηση από Χανιά: 19:00

Αναχώρηση από Κίσαμο: 20:00

Επιστροφή μετά το πέρας της συναυλίας

Κόστος εισιτηρίου: 5,00€ ανα διαδρομή

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. The archaeological site is located on the hill “Trouli” above the village. The entrance is from the village square where it is located on the main road where you will come.