Πρόγραμμα 2022

18,20&23 Ιουλ19:00-21:00 / Κερά

Εργαστήριο Origami και Tanzaku

Ελεύθερη Συμμετοχή

Εργαστήριο Origami και Tanzaku από τη Shizuka Hariu

Φέτος το καλοκαίρι, οι Γιορτές Ρόκκας συναντούν την πιο ρομαντική Ιαπωνική παράδοση μέσα από τα εργαστήρια της Shizuka Hariu!

Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης θα μας μυήσει στην τέχνη του Origami αλλά και του Tanzaku.

Η γιορτή Tanabata ή Γιορτή των Αστεριών, θεωρείται η πιο ρομαντική γιορτή στην Ιαπωνία: οι Ιάπωνες γράφουν τις ευχές τους σε μακριά, πολύχρωμα χαρτάκια (tanzaku) τα οποία κρεμούν σε κλαδιά. Tanabata σημαίνει «το έβδομο βράδυ». Στο εργαστήριο της Shizuka Hariu, θα γιορτάσουμε μαζί την Ιαπωνική παράδοση αλλά και τους θρύλους και τις παραδόσεις της Ρόκκας και της Κεράς. Όλοι μαζί, θα φτιάξουμε υπέροχες φιγούρες από χαρτί και θα γράψουμε τις ευχές μας σε πολύχρωμες λωρίδες χαρτιού που θα ενωθούν όλες μαζί, συμβολίζοντας το φετινό μας αντάμωμα.

Τα χρώματα των Tanzaku είναι εμπνευσμένα από την «Θεωρία των 5 στοιχείων» (ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλα, νερό) και το κάθε ένα έχει το δικό του ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ποιος είναι αυτός; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί! –

*Το κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και έχει διάρκεια 2 ωρών.

*Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://giortesrokkas.gr/diloseis-symmetochon/

 

Βιογραφικό Shizuka Hariu

Η Shizuka Hariu είναι διεθνής διεπιστημονική σχεδιάστρια και σκηνογράφος.

Από το 2009, είναι συνιδρύτρια του γραφείου αρχιτεκτονικής και σκηνογραφίας SHSH με έδρα στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και το Τόκυο. Εξειδικεύεται στην σκηνογραφία του σύγχρονου χορού. Στις σκηνικές δουλειές της συμπεριλαμβάνονται,  μεταξύ άλλων, τα projects Cloud/Crowd (New National Theatre Tokyo), No Body (Sadler’s Wells), Solid Traces (Charleroi Danses), Réflexions sur Table Verte (Olga de Soto), Kunsten Festival Centre 2012(Kunsten festival des arts), Pénombre (Rosalba Torres, Les ballets C de la B),Compil d’Avril (Charleroi Danses), Love Love Robot (Yasuyuki Endo, Star Dancers Ballet), Closer (Deep Blue), Kaku (Maha Works), Hopscotch (Rabbit Hole Collective), Citizen (Shobana Jeyasingh), View Masters (Rebecca September) και Sacred Monsters (Akram Khan Company and Sylvie Guillem) το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Παραγωγές στις οποίες εργάστηκε έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές όπως το Sadler’s Wells και The Place Theatre στο Λονδίνο, La Monnaie Opera House and Beursschouwburg στις Βρυξέλλες, Théâtre des Champs-Élysées και Centre Pompidou στο Παρίσι, Sydney Opera House, Tokyo Bunka Kaikan, HAU2 στο Βερολίνο. Είναι επίσης μέλος της Κοινωνίας των Βρετανών σχεδιαστών θεάτρου και της Ιαπωνικής Ένωσης Θεάτρου για σχεδιαστές και τεχνικούς. Στα βραβεία και στις διακρίσεις της περιλαμβάνονται αναφορές όπως “One of The best New Stage Designers in UK,” (The Guardian, 2019) και διακρίσεις όπως  Bronze medal for World Stage Design (2017), Sagawa Yoshio Opera Award (2020), D&AD Design Award, German Design Award, Tokyo Design Award, Pola Art Foundation Award και άλλες. Έχει ολοκληρώσει τις διδακτορικές της σπουδές στη σκηνογραφία στο Λονδίνο

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.