Πρόγραμμα 2022

3-5 & 8-10 Αυγ9:00-15:00 / Κερά

Εργαστήριο Λιθοξοϊας

Ελεύθερη Συμμετοχή

Για πέμπτη χρονιά, το εργαστήριο λιθοξόων, με εισηγητή τον Γιώργο Μαρτσάκη, θα προσελκύσει διεθνείς καλλιτέχνες στα χωριά Ρόκκα και Κερά. Αυτή τη χρονιά, μαθητές περασμένων ετών καθοδηγούν τους νέους συμμετέχοντες για να δημιουργήσουν ένα μικρό πυρήνα λιθοξόων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ

Ζει και εργάζεται μόνιμα στα Λιβάδια Ιναχωρίου, όπου τα τελευταία 19 χρόνια ασχολείται με την πέτρα και τις μορφές της, στην ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική. Το 2017 συμμετείχε στο εργαστήριο λιθοξόων ενώ από το 2018 διδάσκει τους συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Ασπασίας Παπαδοπεράκη.

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.