Πρόγραμμα 2022

10-12&16-18 Αυγ9:00-13:00 / Κερά

Εργαστήριο Λιθοξοϊας

Ελεύθερη Συμμετοχή

Εξαήμερο Εργαστήριο λιθοξοΐας

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Ασπασία Παπαδοπεράκη

Εισηγητής: Γιώργος Μαρτσάκης

Ένα εργαστήριο που έχει συνδεθεί όσο λίγες δράσεις με τον πυρήνα των Γιορτών Ρόκκας. Το εργαστήριο λιθοξοϊας, που ξεκίνησε από την καταξιωμένη γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, επιστρέφει για έκτη χρονιά στις Γιορτές Ρόκκας, με εισηγητή, όπως και πέρυσι, τον Γιώργο Μαρτσάκη, ο οποίος συμμετείχε στο εργαστήριο για πρώτη φορά το 2017 (και στη συνέχεια έγινε εισηγητής υπό την καθοδήγηση της Ασπασίας Παπαδοπεράκη), ενώ ο ίδιος ασχολείται με την πέτρα και τις μορφές της στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην αρχιτεκτονική.

Σε μια περιοχή που έχει πλούσια παράδοση στην επεξεργασία της πέτρας, και έχει βοηθήσει ανά τα χρόνια στη δημιουργία ενός δυναμικού πυρήνα λιθοξόων, φιλοδοξούμε για ακόμη μια φορά να δοθεί η σκυτάλη στους μαθητές των περασμένων ετών, οι οποίοι θα συνδράμουν στην καθοδήγηση των νεότερων, στη διαιώνιση της αρχαίας παράδοσης του σμιλέματος της πέτρας και στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών στα χωριά μας, στη Ρόκκα και στην Κερά.

> Δωρεάν συμμετοχή, απαραίτητη η κράτηση θέσης

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: κάντε κλικ εδώ

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.