Πρόγραμμα 2022

2-6 Αυγ19:00-21:00 / Κερά

Εργαστήρια Χορού

Ελεύθερη Συμμετοχή

Πώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τον κόσμο μέσα από την κίνηση; 

Τα βήματα του χθες, στο αύριο 

Τα βήματα που κάθε χρόνο συνθέτουν τις διαδρομές των Γιορτών Ρόκκας και οδηγούν τους επισκέπτες στα μονοπάτια των χωριών,  φέτος θα γίνουν σπουδή πάνω στις ιστορίες, τα παραμύθια και τις παραδόσεις του τόπου μας. Θα γίνουν βήματα ρυθμικά, σύγχρονα και παραδοσιακά, και θα μας οδηγήσουν σε μονοπάτια εξερεύνησης, μέσα από εργαστήρια χορού. 

Ο χορός είναι η γλώσσα που όλα τα σώματα μπορούν να μιλήσουν, και εμείς φέτος θα απευθυνθούμε με αυτή τη γλώσσα στους επισκέπτες μας για να τους διηγηθούμε τις ιστορίες μας.  

 

Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού, Ανδρονίκη Μαραθάκη

2-3-4 Αυγούστου,  19:00-21:00

Μία αυτοσχεδιαστική πρακτική χορού που προτείνει ένα Δρόμο για να διερευνηθεί το πώς νιώθουμε την κίνηση και ποιες είναι οι δυνατότητες που απελευθερώνονται μέσω αυτής της παρατηρησης. Το εργαστήριο αναπτύσσει ικανότητες όπως η ευαισθητοποίηση των αισθήσεων μέσω της κίνησης, η αυτορρύθμιση, η κριτική ικανότητα της σκέψης του νιώθω, η διαύγεια στην πρακτική και τη διαδικασια του  «μαθαίνω να μαθαίνω». Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και νέους άνω των 15 ετών. 

 

Εργαστήριο Χορού – Shadow Yoga/ Hatha Yoga, Ινώ Ρήγα

5-6 Αυγούστου,  19:00-22:00

Ένα δημιουργικό εργαστήριο που απευθύνεται σε ενήλικες και νέους άνω των 15 ετών χωρίς προηγούμενη εμπειρία με το σώμα ή το χορό. Περιλαμβάνει απλές οργανικές κινήσεις, δίνει έμφαση στην γείωση του σώματος, και στην χαλάρωση των εντάσεων, φέρνοντας την προσοχή μας στην αναπνοή και στον συγχρονισμό κίνησης και την αναπνοή, το κινητικό/εκφραστικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, με έμπνευση την ιδέα της αντανάκλασης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://giortesrokkas.gr/diloseis-symmetochon/

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.