Πρόγραμμα 2019

1 Αυγ21:00 / Ρόκκα

Τέλετη Έναρξης Γιορτών Ρόκκας

10€ κανονικό, 8€ μειωμένο, παιδιά δωρεάν

 

Η Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας για το 2019, θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα στην πλατεία της Ρόκκας όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα Χωριά των Lantern, μία φανταστική, πολύχρωμα άσφαιρη σκηνογραφία εμπνευσμένη από τα χωριά Ρόκκας και Κεράς, που επιμελείται η εικαστικός Τζωρτζίνα Δρακούλη- Σόλο. Με τη χρήση ατομικών ηχητικών συσκευών οι θεατές θα πραγματοποιήσουν έναν μυσταγωγικό περίπατο γεμάτο ήχους και φως λίγο πριν ξεκινήσει η μουσική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του. 

Χωριά του Ήχου, Χωριά του Φωτός

Μια συναρπαστική εγκατάσταση φαναριών, με ηχητικό περίπατο. 

Διάρκεια: 10 λεπτά.

Με τα ακουστικά ανά χείρας, ξεκινήστε ένα φωτιζόμενο περίπατο μέσα από την Κερά και την Ρόκκα, απολαμβάνοντας τις ιστορίες των χωριών, το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ποίηση και μουσική.

Το «soundwalk» ξεκινάει με την αυγή από την Κερά και σας μεταφέρει στο Τρουλί της Ρόκκας. Η μέρα τελειώνει το σούρουπο, με θέα προς τον κόλπο της Κισάμου.

 

Συντελεστές:

Φανάρια

Τζωρτζίνα Δρακούλη-Σόλο, με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου κατασκευής Lantern: 

Μαρία Κατάκη, Ρούλα Κονσολάκη, Μαρία Φουντζουλόγλου, Σοφία Αρκουλή Σαριδάκη, Στέλλα Μαρία Καστανάκη, Μαριτίνα Φρεσκάκη, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Χριστίνα Δημοπούλου, Χαρά Καστανάκη, Ersi Meko, Σταυρούλα Κοκκινάκη, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Τσεκρέζη, Ελένη Ρηγάκη, Λευτέρης Καστανάκης, Μαρκέλλα Σκαλιδάκη, Παυλοπούλου Μαρίνα, Ειρήνη Τσούρα, Χαρούλα Φωτάκη

Ηχητικός Περίπατος

Αλέξανδρος Σόλο, Νταν Μπέκ

Μουσική

Στεφανής Τσοντάκης (μαντινάδες, φωνητικά), Αλέξανδρος Σόλο (ηλεκτρονικά, μπουζούκι, κιθάρα), Νταν Μπέκ (κάμπους, μπαγλαμάς)

Ηχογράφησης Πεδίου

Medea Electronique, Νταν Μπέκ

Συνεντεύξεις / Αναγνώσεις

Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Παναγιώτης Σαριδάκης, Σοφία Σαριδάκη, Χρήστος Μαραγκουδάκης, Γιὠργος Καστανάκης, Χριστίνα Δημοπούλου, Μαρία Φουντουλάκη, Αντώνης Γιανναράκης, Στεφανής Τσοντάκης, Medea Electronique

Ποιήματα / Στίχοι

Απόστολος Χατζηχρήστος «Μινόρε της αυγής», Ιωάννης Πολέμης«Το πατρικό σπίτι», Αλέξανδρος Δαδάο «Θέλω να πάω στο χωριό», Δημήτρης Δαής «Άλφα όμορφο μου χωριό», Γιώργος Σεφέρης «Το σπίτι κοντά στη θάλασσα», Μαντινάδες Κισαμίτικες (παραδ.) 

Με ευχαριστίες: στους κατοίκους της Ρόκκας και της Κεράς, Medea Electronique, The Lantern Company, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Εθνικὀ Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Ιάσων Γκάει.

Τα Τραγούδια του Πεζοδρομίου με τον Φοίβο Δεληβοριά

Είναι γνωστή η καλοκαιρινή συνήθεια να βρέχουμε το πεζοδρόμιο με το λάστιχο για να δροσίσει. Κάτι τέτοιο θα κάνει κι ο Φοίβος Δεληβοριάς με τα «Τραγούδια του Πεζοδρομίου» του, την παράσταση που ξεσήκωσε τον περασμένο χειμώνα το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα τα ταξιδέψει και θα τα βρέξει σε όλα τα νερά της ελληνικής επικράτειας, ψάχνοντας τους απανταχού του φίλους και «γείτονες». Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), σχηματίζουν μια συναυλία-μεγάλο τραγούδι, σαν μία ανάσα, στην πιο προσωπική ίσως ζωντανή πρόταση του τραγουδοποιού. Μαζί του, οι μόνιμα διαταραγμένοι και συνταρακτικοί του συνεργάτες Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Σταματάκης στην πιο δημιουργική τους σύμπραξη, αλλά και το έκτο πλέον μέλος της μπάντας, η Νεφέλη Φασούλη, που με τις ερμηνείες της, δίνει το δικό της ισχυρό σήμα στην παράσταση. Σε καλοκαιρινά κλαμπ, σε πλατείες και σε υπαίθρια θέατρα το «πεζοδρόμιο» φέτος βρέχεται, ξηλώνεται και χορεύει!

 

Συντελεστές:
Φασούλη Νεφέλη: Τραγούδι
Χριστοδούλου Κωστής: Πλήκτρα
Ντούβας Σωτήρης: Ντραμς
Παντέλης Κώστας: Κιθάρες
Σταματάκης Σταμάτης: Μπάσο
Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork – φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Management/Παραγωγή: PROSPERO, http://www.prospero.com.gr

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Η πλατεία Ρόκκας βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο από τον οποίο θα έρθετε.