Πρόγραμμα 2022

22 Αυγ21:00 / Ρόκκα

Συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Ελεύθερη Είσοδος

Οι συμβολισμοί των φετινών Γιορτών Ρόκκας κορυφώνονται με τη συναυλία μουσικής δωματίου με τους Γιώργο Καλούδη & Thesis Trio, στις 22 Αυγούστου 2021.

Συγκεκριμένα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας οι επισκέπτες θα παρασυρθούν από τους ήχους σόλο κλασσικής κρητικής λύρας σε ήχους αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής. Το Thesis trio παρουσιάζει μια συναυλία που ενώνει το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Ο Γιώργος Καλούδης, ενσωματώνει την κλασσική κρητική λύρα και το τσέλο στο ρεπερτόριο, και δημιουργεί εμπνευσμένες μεταγραφές κι αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα που παρουσιάζονται, κάνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στα μουσικά κείμενα, με σεβασμό στην αισθητική του αρχικού μουσικού κειμένου. 

Θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, σε τονικό/τροπικό στιλ, βασισμένα σε ποιητικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας.

Όπως κάθε χρόνο, η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στις Γιορτές Ρόκκας υπόσχεται να είναι ατμοσφαιρική, με ήχους που θα μας γοητεύσουν και θα μας ταξιδέψουν σε μία περίοδο που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, πάνω από ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς.

Συντελεστές:

Ειρήνη Τσιρακίδου, μέτζο σοπράνο

Δήμητρα Κοκκινοπούλου, πιάνο

Γιώργος Καλούδης, τσέλο, κλασική κρητική λύρα, μεταγραφές

 

Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου.

Κρατήσεις εισιτηρίων:

  • Ηλεκτρονικά εδώ https://bit.ly/2208pGr21
  • Κίσαμος: Παντοπωλείο ‘Mikro Typos Καπνός Γεύσεις’ – Ηρώων Πολυτεχνείου 151- 2822022150
  • Χανιά: Cocoon City Hostel – Κυδωνίας 145, 2821076100

Χρηστικά προτεινόμενα: Χαμηλά παπούτσια, μαξιλάρι, ζακέτα

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Η πλατεία Ρόκκας βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο από τον οποίο θα έρθετε.