fbpx

Πρόγραμμα 2019

10-11 Αυγ18:00-00:00 / Κερά

Κερά Μια Σκηνή

10€ κανονικό, 8€ μειωμένο, παιδιά ≤ 12 δωρεάν

Θέατρο, πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών, Ηχοτοπία_Ριζώματα

Ο ήχος και η κίνηση πρωταγωνιστούν στη φετινή δράση ΚΕΡΑ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ. Ο θεατής με το χάρτη του στο χέρι θα περιπλανηθεί στους δρόμους του χωριού και κατά την διαδρομή του θα συνοδεύεται από τους ήχους των χωριών, τις ιστορίες των κατοίκων τους, από τη μουσική τους κουλτούρα και την καθημερινότητα τους. Κάτοικοι και καλλιτέχνες δημιουργούν μία ψηφιακή βιβλιοθήκη, με τεχνολογία και ηχογράφηση πεδίου, που αποκαλύπτεται κατά την περιπλάνησή του θεατή. Ένα έργο στη διατομή τέχνης, τεχνολογίας και έρευνας του ήχου που ταυτόχρονα επιτελεί άνοιγμα στην ανθρωπολογία-κοινωνιολογία των χωριών, μέσα από συνεντεύξεις και αφηγήσεις ζωής, ηχοτοπία, συνθέσεις και παραστατικές ερμηνείες.

Το περιεχόμενο του ηχητικού περίπατου (συνθέσεις, ηχογραφήσεις, ηχοτοπία, συνεντεύξεις, voice overs, κείμενα) θα προκύψει μέσα από το εργαστήριο της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Electronique ενώ η δράση θα στελεχωθεί από έναν πολυσυλλεκτικό θίασο καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών. Καλλιτέχνες με καταγωγή ή/και δράση στην Κρήτη, καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία στα παραστατικά δρώμενα καθώς και ξένοι καλλιτέχνες θα αποτελέσουν την πολυπολιτισμική ομάδα του έργου. Η παραμονή τους στα χωριά, οι ζυμώσεις μεταξύ τους αλλά και με τους κατοίκους, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών θα μετατρέψουν το χωριό σ’ ένα ζωντανό πυρήνα παραστατικών τεχνών.  Ο περίπατος θα είναι ένα συλλογικό έργο τέχνης και η Κερά μία σκηνή για θεατρικά δρώμενα και χορό.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μέτη Παναγιωτοπούλου

Υποστήριξη καλλιτεχνών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Μαρία Ντίνου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Παπαευαγγελίου

Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ξανθή Κοντού

Lantern: Τζωρτζίνα Δρακούλη – Σόλο

Ερμηνευτές:

Γαλανάκη Σοφία, Γεωργεδάκης Θοδωρής, Εταιρεία Θεάτρου Θέση [Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιάννης Σαμψαλάκης], Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο [Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Στελλίνα Ιωαννίδου], Κουτσουνάκη Θεώνη, Λαμπροπούλου Μαριλίτα, Νεμπαυλάκη Άννα, Νταλιάνης Γιάννης, Ξανθοπούλου Ζωή, Παπαχρήστου Ιωάννα, Πισιμίση Ντανιέλα, Πισιμίση Φαίδρα, Σημαντηράκη Ιωάννα, Σταματάκη Άρια, Φωνητικό σύνολο Αγκάλημ [Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου], Ψαρρός Αποστόλης, Martin Natasha, Mihara Keisuke.

Μουσικοί:

Λαϊνάκης Λεωνίδας, Δημήτρης Τίγκας, Αγγελική Κάσδα, Ανθή Φουρκή, Γιάννης Παπατζανής.

 

Εργαστήριο Παραγωγής Ηχητικού Περιπάτου

Σύλληψη και Υλοποίηση: Medea Electronique

Σύνθεση και ηχητικός σχεδιασμός: Μανώλης Μανουσάκης

Δραματουργία: Αγγελική Πούλου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες και ερευνητές: Ρωμανός Αλέμης Τριανταφυλλίδης, Τρυφωνία Αγγελίδου, Δημήτρης Μπαμπίλης, Νάντια Δεληγιάννη, Ελένη Γκολφινοπούλου, Δήμητρα Κουστερίδου, Θοδωρής Παρασκάκης, Γεωργία Παζαρλόγλου, Alexander Solo, Έλια Βαρδάκη, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παπαγεωργίου

 

Εργαστήριο Θεάτρου

Εισηγητές: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης), Θεώνη Κουτσουνάκη, Φαίδρα Πισιμίση, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή (Φωνητικό Σύνολο Αγκάλη μ’), Natasha Martin, Στέλλα Σκορδαρά, Margot Newkirk, Ιώ Ασηθιανάκη, Τέτη Αϊβατζίδου, Γιάννης Παπατζανής, Ανθή Φουρκή, Γιάννης Νταλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:

Αβραάμ Ανδριάνα, Αλιφέρη Γεωργία, Αναστασιάδου Αλεξάνδρα, Βέμμος Αναστάσιος, Γιανναράκη Δέσποινα, Δεγλέρη Ουρανία, Καβουκλή Άνθια, Μαυρίγιαννη Άννα, Ντίνου Μαρία, Σταματάκη Άρια

 

Εργαστηριο Φωτογραφίας Postcards from Home:

Εισηγητές: Φωτεινή Παπαχατζή, Λία Ναλμπαντίδου

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες εργαστηρίου φωτογραφίας Postcards from Home:

Μαρίκα Τσουδερού, Τζένη Καριωτάκη, Mehran Khalili, Ματθαίος Μακαρώνας, Αλεξάνδρα Χατζηδάκη, Ερωφίλη Γαγάνη, Άννα Χρονάκη, Στέλλα Μανιουδάκη, Μαρία Πατεράκη, Ευφροσύνη Μακεδώνα-Παγκοπούλου, Γιώργος Κυρόπουλος, Μαρία Αργυρίου, Γεωργία Χανιωτάκη, Μαρίσια Μανωλά

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να σας δώσει την αίσθηση που άφησε σε όλους μας αυτή η πρώτη διοργάνωση.

 

My City My Sound 

Η εφαρμογή My City My Sound αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Medea Electronique στο πλαίσιο του έργου INTERFACES με τη συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». 

MEDEA ELECTRONIQUE 

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο –μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα)– η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006 και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Τα μέλη της ομάδας, δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Η δραστηριότητα της Medea Electronique περιλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Αρκετά από τα μέλη της συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

www.medeaelectronique.com

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.