Πρόγραμμα 2021

2-4Αυγ, 9-13Αυγ9:00-13:00 / Κερά

Εργαστήριο Λιθοξοΐας

Ελεύθερη Συμμετοχή

 

Για τέταρτη χρονιά, το εργαστήριο λιθοξόων της Ασπασίας Παπαδοπεράκη, με εισηγητή τον Γιώργο Μαρτσάκη, θα προσελκύσει διεθνείς καλλιτέχνες στα χωριά Ρόκκα και Κερά. Αυτή τη χρονιά, μαθητές περασμένων ετών καθοδηγούν τους νέους συμμετέχοντες για να δημιουργήσουν ένα μικρό πυρήνα λιθοξόων.  

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://giortesrokkas.gr/diloseis-symmetochon/

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΕΡΑΚΗ

Η Ασπασία Παπαδοπεράκη, γεννημένη το 1942, είναι γλύπτρια με καταγωγή από τη Ρόκκα. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ 1966-1972 με πρώτη υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 1975 μέχρι το 1978 με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ φοίτησε στην Beaux Arts του Παρισιού και στο Θέατρο της Vincennes. Για τη γλυπτική της χρησιμοποιεί στοιχεία από τις μελέτες της στην ανθρώπινη φιγούρα και από την αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και την αρχαϊκή γλυπτική. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια και Πανελλήνια Συμπόσια και Συνέδρια. Έχει κάνει σκηνικά, μάσκες και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Τσαρούχη, Β. Νικολαΐδη, τον Γ. Χατζηδάκη και την Θ. Κίττου. Έχει εκδώσει τα βιβλία Η μορφή του Κ.Π. Καβάφη, Μελετώντας τον Θετοκόπουλο, Περί γλυπτικής, Ο Επικούρειος ποιητής Κ. Π. Καβάφης και Ο Λουκρήτιος στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μερικά από αυτά έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά. Έχει υπό έκδοση τα βιβλία: Ο θησαυρός των Σιφνίων, Η ιστορία της ανθρώπινης φιγούρας και Τα μέτρα μέτρησης και το ανθρώπινο σώμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ

Ζει και εργάζεται μόνιμα στα Λιβάδια Ιναχωρίου, όπου τα τελευταία 19 χρόνια ασχολείται με την πέτρα και τις μορφές της, στην ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική. Το 2017 συμμετείχε στο εργαστήριο λιθοξόων ενώ από το 2018 διδάσκει τους συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Ασπασίας Παπαδοπεράκη.

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.