Πρόγραμμα 2018

12 Αυγ19:00 - 00:00 / Θέατρο

Κερά Μια Σκηνή

Είσοδος: 7€ / κάτω των 10, δωρεάν

Ένας πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπει όλο το χωριό σε παραστατική σκηνή. Κάθε δρόμος, αυλή και ανοιχτός χώρος γίνεται μέρος ενός μεγάλου σκηνικού. Ερμηνείες μικρής διάρκειας, αποσπάσματα θεατρικών έργων, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο για όλες τις ηλικίες, χορός, δημιουργούν μια θεατρική τελετουργία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τις απαρχές της θέασης και της δραματουργίας, μετατρέποντας το χωριό σε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής διάστασης. Οι ιστορίες του Θεάτρου μπλέκονται με τις ιστορίες του χωριού, των κατοίκων και την ιστορία του κάθε επισκέπτη-θεατή. Έτσι το Θέατρο γίνεται ένα παιχνίδι που αλλάζει τα συμβατικά κάδρα θέασης και κάνει την Τέχνη βίωμα.

Η δράση «Κερά Μια Σκηνή» περιλαμβάνει ελληνικά κείμενα από όλες τις χρονολογικές περιόδους, με αποσπάσματα θεατρικών έργων που διατρέχουν τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας απο τον 17ο αι. έως και σήμερα. Κείμενα που πραγματεύονται τον έρωτα, τον θάνατο, τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες αλλά και τις μικρές και μεγάλες δυσκολίες της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα του τότε και του τώρα.

 

Τα δρώμενα ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα σε έναν κύκλο ροής με επαναλήψεις. Ο θεατής οποιαδήποτε ώρα μπει στο χωριό, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του χάρτη να ανακαλύψει τους σταθμούς και να παρακολουθήσει θέατρο.

Στο πλαίσιο του ΚΜΣ, εμψυχωτές διαφόρων ειδικοτήτων θα δημιουργήσουν δράσεις θεάτρου για παιδιά, αφήγηση παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευή μάσκας κλπ.

Οι δράσεις θεάτρου για παιδιά ξεκινούν από τις 18:00 το απόγευμα διαρκούν μέχρι τις 21:00. Τα θεατρικά δρώμενα ξεκινούν στις 19:00 κι ολοκληρώνονται στις 00:00.

Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χωριό ανά πάσα στιγμή από τις 17:30 και μετά.

 

Χρηστικά προτεινόμενα: μαξιλάρι, αθλητικά παπούτσια, ζακέτα.

 

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μέτη Παναγιωτοπούλου

Δραματουργία- Αφήγηση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Μουσική Αφήγηση: Μπαμ

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Παπαευαγγελίου

Σκηνική Επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη, Γιώργος Κοκολάκης

Υποστήριξη Καλλιτεχνών: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη

Υποστήριξη Παραγωγής: Γιάννης Γιαννακάκης

 

Oι καλλιτέχνες: Hippotheatre group, Μάνος Καρτέρης, Μυρτώ Τσιγκουνάκη, Θεώνη Κουτσουνάκη, Χρήστος Ροδάμης, Theatre 73100-Ιώ Ασηθιανάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Αλέξανδρος Κυριακάκης, Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, Ζωή Ξανθοπούλου, Άρης Ντελία, Φανή Γεωργακάκη, Φρίξος Μανασάκης, Χρόνης Σαμπουτζάκης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λίλα Μπακλέση, Γεωργία Πολοπετράκη, Στέλλα Σκορδαρά, Αθηνά Μαθιουδάκη, Αγγελική Κουρνιδάκη, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Λήδα Δάλλας, Eμμανουέλα Kορκή, Λουκιανή Παπαδάκη, Φαίδρα Πισιμίση.

Στις δράσεις θεάτρου για παιδιά: συμμετέχουν: Μαρία Δρακάκη, Κατερίνα Καρυωτάκη, Άννα Νεμπαυλάκη, Ελένη Γουβεράκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Άννα Κοντολέων, Νίκος Καμπιανάκης, Λένα Βερυκάκη, Γιάννης Φουντουλάκης, Χρυσάνθη Σημανδηράκη.

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.