Πρόγραμμα 2018

12 Αυγ19:00 - 00:00 / Θέατρο

Κερά Μια Σκηνή

Ένας πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπει όλο το χωριό σε παραστατική σκηνή. Κάθε δρόμος, αυλή και ανοιχτός χώρος γίνεται μέρος ενός μεγάλου σκηνικού. Ερμηνείες μικρής διάρκειας, αποσπάσματα θεατρικών έργων, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο για όλες τις ηλικίες, δημιουργούν μια θεατρική τελετουργία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τις απαρχές της θέασης και της δραματουργίας, μετατρέποντας το χωριό σε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής διάστασης. Οι ιστορίες του Θεάτρου μπλέκονται με τις ιστορίες του χωριού, των κατοίκων και την ιστορία του κάθε επισκέπτη-θεατή. Έτσι το Θέατρο γίνεται ένα παιχνίδι που αλλάζει τα συμβατικά κάδρα θέασης και κάνει την Τέχνη βίωμα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Εταιρεία Θεάτρου Θέση, Μπαμ, Hippotheater group, Σταύρος Λιλικάκης, Θεώνη Κουτσουνάκη, Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, Ιώ Ασηθιανάκη, Στέλλα Σκορδαρά, Αθηνά Μαθιουδάκη, Μυρτώ Τζιγκουνάκη, Χρήστος Ροδάμης, Άρης Ντελία, Ζωή Ξανθοπούλου, Πολοπετράκη Γεωργία, Ζαιμάκης Κώστας, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρόνης Σαμπουτζάκης, Αμάντα Γεραρχάκη, Ελεάννα Αποστολάκη, Αγγελική Κουρνιδάκη, Φρίξος Μανασάκης, Έλια Βεργανελάκη, Μαρία Μεντέζ, Λήδα Δάλλας, Eμμανουέλα Kορκή, Λουκιανή Παπαδάκη.

Στις δράσεις για παιδιά συμμετέχουν: Μαρία Δρακάκη, Κατερίνα Καρυωτάκη, Άννα Νεμπαυλάκη, Ελένη Γουβεράκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Άννα Κοντολέων, Νίκος Καμπιανάκης, Λένα Βερυκάκη, Γιάννης Φουντουλάκης, Χρυσάνθη Σημανδηράκη.

 

Πώς να έρθετε

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο, και στρίβοντας στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά – Ρόκκα, δεν θα δυσκολευτείτε να μας βρείτε. Ο χώρος των Γιορτών Ρόκκας στην Κερά βρίσκεται δίπλα από την  εκκλησία στο κέντρο του χωριού, πάνω στον κεντρικό δρόμο από όπου θα έρθετε.