Γιορτές Ρόκκας 2018

…Τέχνες γεμάτες Αύγουστο…

Με διάρκεια εικοσιμία ημέρες, οι Γιορτές Ρόκκας 2018 αποτέλεσαν σημείο συνάντησης για φιλόμουσους και καλλιτέχνες απο όλη την Ελλάδα, σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στις τέχνες και την ομορφιά της κρητικής γής και των ανθρώπων της. Μουσική, χορός και θέατρο ζωντάνεψαν κάθε γωνιά των δύο χωριών και κόσμος απο κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισε δρόμους και στενά.

 

6 ΑυγΜουσική

Τελετή Έναρξης Γιορτών Ρόκκας

Τη βραδιά της 6ης Αυγούστου άνοιξαν οι χοροί των εργαστηρίων κίνησης των γιορτών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Φαίδρας Πισιμίση. Ο παραδοσιακός χορός προσαρμόστηκε στη σύγχρονη εποχή, αναμειγνύοντας τις νόρμες της κίνησης και δημιουργώντας τα βήματα που ακολούθησαν δεκάδες χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους στην Τελετή Έναρξης, σε έναν χορό εμπνευσμένο από τη σπείρα που αποτυπώνεται στο μετάλλιο των Γιορτών Ρόκκας.

6-17 ΑυγΕργαστήριο

Εργαστήριο Λιθοξόων

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο λιθοξόων της Ασπασίας Παπαδοπεράκη, προσελκύοντας καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας στα χωριά.

7-10 ΑυγΕργαστήριο

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ψηφιδωτού, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του ψηφιδωτού και την εξέλιξη του στην περιοχή της Κισάμου.

12 ΑυγΘέατρο

Κερά Μια Σκηνή

Στις 12 Αυγούστου οι Γιορτές Ρόκκας μετέτρεψαν ένα ολόκληρο χωριό, την Κερά, σε μία μεγάλη σκηνή θεάτρου. Ογδόντα καλλιτέχνες και συντελεστές, οι χωριανοί της Ρόκκας και της Κεράς και πολλοί εθελοντές μετουσίωσαν τις αυλές, τα σπίτια και τους δρόμους του χωριού σε μία τεράστια σκηνή που φιλοξένησε δεκαπέντε θεατρικά δρώμενα και τέσσερις θεατρικές δράσεις για παιδιά.

13 ΑυγΣεμινάριο

Σεμινάριο Google Grow Greek Tourism Online

Μέσα από το σεμινάριο της Google οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους. (ert.gr)

17-22 ΑυγΕργαστήριο

Εργαστήριο Κλασικού Μαντολίνου & Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας προσκάλεσε τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Claudio Mandonico, για να παρουσιάσουν ένα νέο πρόγραμμα στα πρότυπα ευρωπαϊκών ορχηστρών του είδους.

19 ΑυγΕκδηλωση

Διαδρομή Ανακάλυψης

Στις 19 Αυγούστου, οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν σε έναν γαστρονομικό χάρτη στην περιοχή της Κισσάμου, ανακαλύπτοντας τα χωριά μέσα από τις ιδιαίτερες γεύσεις που έχει το καθένα να προσφέρει

26 ΑυγΚλασική Μουσική

Συμφωνική Συναυλία

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018 κορυφώθηκαν την νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 26 Αυγούστου 2018, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, με σολίστ τον Κωνσταντή Σφέτσα (Τσέλο).