Γιορτές Ρόκκας 2018

…Τέχνες γεμάτες Αύγουστο…

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018, στην έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή τους, έχουν ως στόχο να ξεφύγουν από τα αυστηρά πλαίσια της θέασης και να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του. Με αφορμή το προσωπικό του βίωμα τον καλούν να ανακαλύψει τον τόπο και τους ανθρώπους, να αναπτύξει σχέσεις και να επανέλθει σα θεατής, φίλος ή συμμέτοχος.

Στις φετινές εκδηλώσεις πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο τόπος και οι άνθρωποί του. Τα χωριά, οι διαδρομές και οι δεσμοί των ανθρώπων είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των Γιορτών Ρόκκας 2018. Συν-δημιουργοί γίνονται γι’ άλλη μια χρονιά οι φορείς της περιοχής, οι πολιτιστικοί κι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και οι ντόπιοι καλλιτέχνες στηρίζοντας την διοργάνωση κι ενδυναμώνοντας το αποτύπωμα που αυτή τελικά θα αφήσει.

Οι Γιορτές Ρόκκας παραμένουν «μια γιορτή στο σπίτι μας» με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος, το μεράκι, τη φιλοξενία, το γέλιο, τη συγκίνηση και τη δημιουργία των ανθρώπων. Γιορτές που εξελίσσονται σε μια εμπειρία μοναδική για όποιον αποφασίσει να τις επισκεφτεί… μια εμπειρία ζωής

 

3-4-5 Αυγ Εργαστήριο

Ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια Τελετής Έναρξης

Ο παραδοσιακός χορός συναντά τις σύγχρονες εκδοχές του σε μια γιορτή με στόχο να αναμείξει τις νόρμες της κίνησης και να δημιουργήσει από την αρχή τα βήματα που θα ακολουθήσουν δεκάδες χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους προκειμένου να χορέψουν στην Τελετή Έναρξης ένα χορό εμπνευσμένο από τη σπείρα που αποτυπώνεται στο μετάλλιο των Γιορτών Ρόκκας.

6 Αυγ21:00 / Μουσική

Είσοδος: 7€ / κάτω των 10, δωρεάν

Τελετή Έναρξης Γιορτών Ρόκκας

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι χοροί των εργαστηρίων κίνησης των γιορτών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Φαίδρας Πισιμίση, του Γιάννη Παπατζανή και της Τζωρτζίνας Σόλο, τους οποίους θα ακολουθήσει η Γιώτα Νέγκα με ήχους και μουσικές από την προσωπική της δισκογραφία. Τέλος, η βραδιά θα κλείσει σε ρυθμούς παραδοσιακού γλεντιού με τον Λευτέρη Κουμή και το βιολί του.

6-17 ΑυγΕργαστήριο

Ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήριο Λιθοξόων

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το εργαστήριο λιθοξόων της Ασπασίας Παπαδοπεράκη, προσελκύοντας καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας στα χωριά..

7-10 ΑυγΕργαστήριο

Ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ψηφιδωτού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του ψηφιδωτού και την εξέλιξη του στην περιοχή της Κισάμου. Σε επίπεδο πρακτικής, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές κατασκευής ενός ψηφιδωτού και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα έργο από μάρμαρο και γρανίτη.

12 Αυγ19:00 - 00:00 / Θέατρο

Είσοδος: 7€ / κάτω των 10, δωρεάν

Κερά Μια Σκηνή

Ένας πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπει όλο το χωριό σε παραστατική σκηνή. Κάθε δρόμος, αυλή και ανοιχτός χώρος γίνεται μέρος ενός μεγάλου σκηνικού.

13 Αυγ20:00 / Σεμινάριο

Ελεύθερη συμμετοχή

Σεμινάριο Google Grow Greek Tourism Online

 Ώρα: 20:00 Για νέους και ενήλικες Επιμορφωτικό σεμινάριο  

17-22 ΑυγΕργαστήριο

Εργαστήριο Κλασικού Μαντολίνου & Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας»προσκαλεί φέτος τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Claudio Mandonico, για να παρουσιάσει με όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου ένα νέο πρόγραμμα σε μια τελική συναυλία δουλεύοντας εντατικά όλη την εβδομάδα στα πρότυπα ευρωπαϊκών ορχηστρών του είδους

19 Αυγ9:00-15:00 / Εκδηλωση

Ελεύθερη συμμετοχή

Διαδρομή Ανακάλυψης

Μια διαδρομή ανακάλυψης των χωριών και της μοναδικότητας τους μέσα από τις γεύσεις και τη μοναδική ομορφιά τους.

22 Αυγ21:00 / Μουσική

Είσοδος Ελεύθερη

Όπως λαλούν τα μαντολίνα

Από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας. Ο ήχος του μαντολίνου όπως ταξίδεψε μέσα από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης, πέταξε πάνω από τα ναπολιτάνικα αμπέλια, μέσα σε ιταλικές ταραντέλες και άφησε το στίγμα του στα Επτάνησα, στην Κρήτη και στις άλλες φιλόξενες γωνιές της Μεσογείου.

26 Αυγ20:30 / Κλασική Μουσική

Είσοδος Ελεύθερη

Συμφωνική Συναυλία

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, με έργα του Θεοδωράκη, Ντβόρζακ, Πονκιέλι και Μπραμς. Μια φαντασμαγορική εκδήλωση τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στη μεγάλη εξέδρα της ακρόπολης του χωριού Ρόκκα.